• slide

Jan Arvid Johansen

Jan Arvid Johansen er født i 1947 og vokste opp i fiskeværet Havøysund, før han kom til Tromsø på midten av 60-tallet.

 

Han debuterte med rockebandet Erter, Kjøtt & Flesk og deres selvtitulerte plate i 1973, der han tonesatte dikt av Andre Bjerke.

 

Nordnorsk Visegruppe
Jan Arvid Johansen utdannet seg ved Nordnorsk Musikkonservatorium i tidsrommet 1976 til 1979, og var på samme tid forsanger i Nordnorsk Visegruppe. Gruppen ga ut platene ”Rav og Rekling” (77) og ”Hei Løsti’” (79), og fikk Prøysenprisen i 1978 for sin fornyelse av nordnorsk tradisjonsmusikk. Nordnorsk Visegruppe har de siste årene vært samlet igjen og gitt ut begge sine albums som doppelt-CD på Universal Music.

 

Johansen fortsatte musikergjerningen ved Hålogaland Teater fra 1979 til 1981 og for Tramteatret i 1985. Han har også jobbet med andre nordnorske viseartister; Sverre Kjelsberg, Trygve Hoff og Tove Karoline Knutsen.

 

Johansen har i en årrekke samarbeidet med lyrikeren Helge Stangnes, som har besørget tekster der Johansen har komponert musikken.

 

Boknakaran
I 1993 startet Johansen Boknakaran sammen med trubadurene Malvin Skulbru, Ragnar Olsen og Pål Thorstensen. Gruppa har gitt ut platene ”Unbløgged” (94), ”Oppståartid” (96), ”På Kryss og Tvers” (99) ”og Nær og Dær” (03).

 

Solodebuten lot vente på seg til 2005. Historien om ”Tonen & Kjærligheten”, som ble innspilt i København, ble beskrevet i dokumentar-filmen ”Du ber om en sang”. Kortfilmen hadde premiere på Tromsø Internasjonale Filmfestival i januar i 2005.

 

Tonen & Kjærligheten
”Tonen & Kjærligheten” var produsert av den danske musikeren og produsenten Henrik Littauer, som bor i Tromsø. Johansen og Stangnes laget flesteparten av låtene, men albumet inneholdt også to bidrag fra trubaduren Geir Stenersen, to tekster signert forfatterne Arild Nyquist og Brynjulv Bjørklid, samt en gammel dansk vise.

 

Jazz-sangerinnen Marit Sandvik sang duett med Johansen på singelen ”Du ber om en sang”, som ble A-listet på NRK P1. Singelen ”Tiriltinge-Tid” lå flere uker på Norsktoppens første plass.

Danske nyheder

 • 05.04.2016

  Hjemmesiden er live

  Efter en stille periode har vi nu fået et nyt design og allerede klar med mange nye og spændende projekter.

  Læs mere
 • 06.01.2010

  JAN ARVID JOHANSEN & THULLA – ”Dudaduett” - singel HML0904

  Læs mere